tingelingmamman

Dusty!

Publicerad 2012-11-30 12:41:06 i Underbart,

Hinner inte skriva så mycket nu så jag slänger in lite ljuv musik här!
 
 
under
 

Försenad...

Publicerad 2012-11-29 11:39:55 i Allmänt, Vardag,

Om jag inte kommer upp ur sängen i tid och inte snabbt "går" tillbaka till mina rutiner, då blir hela min dag seg. Jag känner av det nu. Jag dricker mitt morgonkaffe nu, NU. Alltså är jag några timmar försenad i min dag. Hoppas jag hinner ikapp min dag snart. Annars blir det bortkastade 24timmar.
 
Skyndar iväg snabbt som katten...

Say WHAAAT?!

Publicerad 2012-11-28 17:31:47 i Allmänt, Vardag,

 
Ibland så blir det helt snett och jag kan inte få fram något med mitt skrivande. Jag har fått  "skrivkramp". Jag kan inte få ut en enda mening som låter rätt. Helt ofattbart. Jag känner att jag har mycket jag vill få fram men inget kommer ut. Det bara står där inne inom mig och bubblar men inget händer.
 
Så här skriver jag nu, helt utan anledning. Jag bara skriver meningar som inget betyder. "Du" läser och inser precis samma sak, INGET.
Det händer väl ibland att man får stopp på kreativiteten, för jag vill absolut inte skriva "tråk-saker" som "Jag har ont i magen" och dylikt.
 
Eftersom jag inget vettigt har att säga så lägger jag upp ett citat.
 
 
 
 
 

Nyttiga jag

Publicerad 2012-11-26 09:44:05 i No Poo, Vardag,

 
Jag har hittat en superduper bra och hälsosam drink. Den skall tydligen vara bra för det mesta, plus att den detoxar också. Jag har börjat dricka den på morgonen och hoppas väl på det bästa.
 
Och eftersom jag är en sån underbar och otroligt snäll människa så tänkte jag dela med mig av denna nya kunskap till er. Detta behöver ni: Två morötter, två äpplen, en rödbeta och en skvätt citronsaft. Så mixar ni det så att det blir juice och detta drick varje morgon en halv timma till en timma innan frukost.
 
Det ska vara bra för allt detta;
 
- Förhindrar sjukdom i lever, njurar, bukspottkörtel och kan också bota magsår.
- Förhindrar cencerceller att utvecklas.
- Stärker lungor, förebygger hjärtinfarkt & högt blodtryck.
- Stärker immunförsvaret.
- Bra för synen, tar bort röda och trötta ögon eller torra ögon.
- Hjälper till att eliminera smärta från fysisk träning & muskelvärk.
- Avgiftar, hjälper avföring & eliminerar förstoppning - och därför gör huden frisk (bra för eksem & acne)
- Förbättrar dålig andedräkt på grund av matsmältningsbesvär/halsinfektion.
- Minskar menstruationssmärtor

Skål för nyttigheten!
 

Porr för själen... typ...

Publicerad 2012-11-25 12:53:12 i Roligt, Underbart, heminredning,

Man skulle kunna tro att jag ska inreda mitt hus men det skall jag icke. Jag är inte ens husägare men jag kan bara inte hejda mig när jag ser sådana här bilder. Detta är himmelriket för mig. Jag har alltid älskat heminredning och att se på vackra hus, se på allt som är vackert, så nu tänkte jag dela med mig av vad jag sett den senaste tiden.
 
Det är helt underbart att se på dessa bilder och veta att det finns folk som bor så här vackert och att de har det så vackert inne i huset. Det är äkta konst. Heminredning har alltid varit något som jag har sysslat med på ett eller annat sätt. Jag har aldrig gillat den "moderna" heminredningen som man kan se nästan överallt. Tidlöst. Så ska det vara. Det ska vara något som passar i alla tider i olika miljöer...
 
Oj oj oj, så fint. Jag som inte ens ska inreda något hus inom en snar framtid tar detta tillfälle att se på vackra saker och rista in dem i mitt minne och plocka upp så många idéer som det bara går. Dem kommer användas någon dag. Säkerligen.
 
Man kan väl summera det som så här; heminredning för mig är som porr för en del människor. Jag fastnar, tappar bort tiden och blir helt till mig av allt detta vackra.
 
Här har ni en liten bit av allt gotteligottgott som finns på min dator.
 
Bilderna är från google.

Andra bullar....

Publicerad 2012-11-24 19:46:01 i Barn, Familj, Filmtips, Vardag,

Idag har det varit kanelbulle bakande här hemma och massor med fika... Eller tja, fika och fika... jag åt upp många kanelbullar helt utan anledning. Jag och Lillgrabben. Vi är rätt "kak-galna" här. Allt som är sött fungerar utmärkt. Man tager det man haver... och om man inget haver hemma så bakar man. Så det så.

Nu ska det bli film tittande och mys. Vet inte riktigt vilken film det blir men det får vi ta som det kommer. Som vanligt så är det min lilla Sockerkaka som bestämmer film som vi ska se. Jag hoppas på något som även jag kommer ha nöje utav. Alltså något som Tangled.... *håller tummarna*

 
 

Bye

Så mycket och så stort...

Publicerad 2012-11-23 19:13:00 i 40´s, Musik, vintage,

Jag snubblade över denna när jag snurrade runt på youtube, vilket jag gör med jämna mellanrum. Det finns så mycket att se... och det finns så mycket som är filmat och finns just på youtube. Viva la youtube!!
 
Denna är så underbar.... Vilken röst.
 
 
 
Njut!

När kaffet dyker upp...

Publicerad 2012-11-22 11:32:59 i

Jag älskar kaffe! det finns inget bättre än kaffe. speciellt om man är trött som jag är idag. jag lyckades med en udda sak imorse, jag vaknade trött. ville fortsätta sova till, ja, typ imorgon... eller överimorgon.

nä, nu ska jag dricka upp resten av kaffet och tänka positivt. jag behöver inte sova så länge... egentligen.




bye

Samtalet

Publicerad 2012-11-21 23:24:28 i Barn, Familj, Roligt, Vardag,

Idag hände något otroligt roligt! Tänk er detta scenario; Telefonen ringer, jag är i köket (telefonen i vardagsrummet), Lillen är snabb som tusan och så fort telefonen börjar ringa springer den lilla filuren och svarar. Detta hör jag, som befinner mig i hallen vid det här laget.
 
- Heej! Vi äter just nu. Men vi har inte ätit upp allt än. *Liten paus* Vi har mat kvar, kom och ät... Innan vi äter upp allt. Jaha, okej. Hej då.
 
Öhm... Jaha tänker jag som fortfarande står i hallen. Vem kan detta ha varit då? Jag frågar Lillen snällt om vem han hade pratat med och vem det är han har bjudit in idag? "Vetente" blir svaret och ett axelryck på det.
 
Ja, ja, vi märker väl om det dyker upp någon som är hungrig på dörren och vill ha mat innan vi äter upp allt... Kan väl tillägga att det var hemligt nummer, och att jag är i steg med dagens teknik som nummerpresentation och allt sånt... Ingen har dykt upp än och snart, snart är all mat uppäten.
 
Här har vi några bilder från idag. 
 

Om

Min profilbild

Tingeling-mamman

Tingeling-mamman är alltså jag, Maja, som är en allmänt vilsen person som gillar det mesta från "förr" (från 20-talet till 70-talet), pluggar på Komvux och försöker komma överfund med vad jag vill göra när jag växer upp. Jag är även mamma till Tingelingkiddo Micke, som är ett litet busfrö som hittar på massor med hyss. Men är en underbar liten gosse ändå. Här kan DU läsa om vårt liv och annat tråkigt, öhm roligt, som händer i vår vardag.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela