tingelingmamman

Bra skrivet

Publicerad 2011-11-25 22:53:37 i Åsikter,

I brist på teman att skriva om (och tid att göra detta) så har jag snott lånat ett inlägg från Lady Dahmer (kika in hennes blogg, finns många vettiga saker att läsa om) som jag tycker är riktigt bra och ett måste att läsa. Läs det, fundera på det, tänk dig sedan, är du en feminist? Jag är det, definitivt. Jag är det för mitt och min sons bästa. Rätt ska vara rätt, liksom. Alla är lika värda så enkelt är det.

Here it is, enjoy.




"Det har aldrig skrivits nåt så hemskt om kvinnor" påstod en upprörd Pär Ström i debatt igår kväll. 

”En kvinna är som en steril man; honan är i själva verket hona på grund av ett slags oförmåga, d.v.s hon saknar förmågan att koka ihop sperma ur näringens slutprodukt på grund av kylan i sin natur. ”Honan” är i detta avseende en ”stympad hane”. - Aristoteles 384-322 f.Kr.

”Vad gäller den individuella naturen är kvinnan dålig och ofullgången ty den aktiva kraften i den manliga säden strävar efter skapandet av en perfekt likhet i det maskulina könet, medan skapandet av kvinnan kommer ur en defekt i den aktiva kraften eller från någon materiell indisposition. Eller från någon yttre påverkan, som den sydliga vinden, när den är fuktig.” -
Thomas av Aquino 1225-1274

”Gud har skapat en man och gett honom ett brett bröst, inte breda höfter, för att mannen på det stället skall kunna rymma vishet. Men den plats där orenligheten går ut är liten. Detta är omvänt hos kvinnan. Därför har hon mycket orenlighet och föga vishet.” -
Martin Luther 1482-1546

”Det ena av dem måste vara aktivt och starkt, det andra passivt och svagt; det ena måste vilja och kunna, men i fråga om det andra är det tillfyllest, att det gör ringa motstånd. Av denna grundtanke framgår, att kvinnan särskilt är skapad för att behaga mannen. (…) Därför bör man vid kvinnors uppfostran helt och hållet ta hänsyn till männen. Att behaga dessa, att vara dem nyttiga, att göra sig älskade och aktade av dem, att uppfostra dem som små, att vårda dem som stora, att råda dem, trösta dem, att förljuva deras liv, se där, vad som är kvinnornas plikter under alla tider, och vad man bör meddela dem från deras barndom!” -
Jean-jaques Rousseau, 1762

”Naturen skapade kvinnorna till våra slavar. De är vår egendom, vi är inte deras. De tillhör oss, som trädet med sina frukter är trädgårdsmästarens egendom. Vilken enfaldig idé att kräva jämlikhet för kvinnor. Kvinnor är inget annat än barnproducerande maskiner.” -
Napoleon Bonaparte, 1769-1821

”Kvinnor är inte av naturen intelligenta. Om en kvinna lyckas, mot alla odds, bli intelligent beror det på att det är något fel med hennes könsorgan.” -
Friedrich Nietzsche, 1888 

”Kvinnan såsom liten och dum och därför elak, såsom mannens bihang och påhäng skall kväsas till såsom barbaren eller tjuven. Hon är endast behövlig såsom vår äggstock och livmoder, allra bäst dock som slida!”
  - August Strindberg. 1849-1912

"De som vållat bilisten de största bekymren, äro dock lekande barn och nervösa fruntimmer. [...] Damer är ofta lika svåra som barnen, ty vid en hornsignal tappar de ej sällan helt koncepterna. Att de efter att ha passerat trefjärdedelar av gatan utan vidare vända för att nå den gångbana de nyss lämnat är inte sällsynt. Ja två, tre gånger kunna de springa fram och tillbaka framför bilen. Stanna och låt dem komma upp på gångbanan! Handla i övrigt som vid möte med spårvagn." - Citat ur Körkortsboken från 1920.



Mentalförberedelse

Publicerad 2011-11-19 13:30:46 i Allmänt,

Mina föräldrar är hemkomna nu. Detta är en stor påfrestelse för en familj. Vi har hittills diskuterat min nya hårfärg "Men varför gör du så mot ditt underbara hår? Låt håret vila istället för att färga det titt som tätt.". Vi har även varit och handlat för mitt kylskåp är tydligen inte tillräckligt fullt (vilket jag tycker att det är, med tanke på att jag knappt kan lägga in något mer där)då lät det så här "Men äter ni inget här hemma? Nä vi måste handla, dom har inget i kylen..."

Japp så nu är jag ensam hemma och försöker förbereda mig för annat som kan dyka upp som te x nykomlingarna i familjen som dom ännu inte har sett. Missförstå mig inte, jag ÄLSKAR mina föräldrar. Dom är dom underbaraste personer som jag känner. Men vi har olika syn på det mesta. Kan väl vara åldersskillnaden men ändå. Visst kan det vara lite jobbigt men det är någon sorts "bra jobbigt". Jag är otroligt glad över att ha dom hemma igen. Underbara mamma och pappa!

Bilder på mammsen och pappsen dyker upp senare idag.

Tills dess Bye!

Nostalgi

Publicerad 2011-11-17 12:58:02 i Allmänt,

Hittade just en gammal cdskiva i farsans bil som jag inte har lyssnat på på hur länge som helst! Skivan brändes när jag var ungefär 15 år. Massa bra låtar som drar upp gamla minnen. Både bra och dåliga minnen, och känslan är helt fantastisk. Fy farao vad roligt jag hade förr i tiden, för er som inte vet så var jag världens största romantiker. Nu mera är jag bara cynisk och jävlig. Ja ni förstår det är mycket Celine Dion och Whitney Houston som finns på skivan. Det var kul att vara så naiv och tro på den där "äkta kärleken" som skulle vara livet ut. Nu är jag mer misstänksam och jag tror inte på att det bara finns en "äkta" kärlek i en livstid. Jag är idag helt övertygad att det finns flera.

Detta inlägg skrivs pga att jag blivit ombedd att uppdatera lite. Kommer skriva mer när jag kommer hem.

Här kommer en bild på världens bästaste barn! :)

Bye

Tacksamhet!

Publicerad 2011-11-15 14:58:59 i Allmänt,

Jag måste berätta en sak för er! Jag har världens underbaraste, goaste och mest hjälpsamma vänner en tjej kan ha! Ibland så tänker man inte på vad man har för man är så (in i helvete) besatt på att tänka på vad man vill ha. Man tar saker för givet. Det är ett misstag! Att ta vänner och familj för givet är aldrig bra, för dessa vänner som man har, kan försvinna, familjen kan dra sig tillbaka. Då blir man helt ensam och man inser försent vad lycklig man har varit och att den lyckan nu har försvunnit.

Så jag ber er alla att stanna upp i er vardag, ta ett djupt andetag, fundera på vad DU har, vilka vänner, familj, jobb, pojkvän/flickvän, vad som än är utav "värde" för dig och ditt liv och var tacksam. Fundera på vad hade DU gjort utan dessa personer i ditt liv.

Detta slog mig idag och jag har kommit fram till att jag aldrig kommer ta någon för givet. Jag vet inte vad jag hade gjort utan mina vänner, min familj och det liv jag har idag. Jag är tacksam att jag har dessa fantastiska människor i mitt liv. Och att jag via dessa fantastiska människor har lärt känna fler fantastiska människor. Jag har min familj, som enligt mig är helt underbar. Jag är en lyckligt lottad person. Det är dom flesta, skulle jag tro, om dom bara funderade lite mer på vad dom redan har.

Kärlek finns i olika former och jag kan med rent samvete säga att jag älskar alla dessa underbara personer i mitt liv, utav hela mitt hjärta.

På tal om goda, fantastiska, underbara vänner så vill jag säga TACK till Branka som är en underbar vän (jag vet inte vad jag hade gjort utan dig gumman) och ett stort TACK till Drasko (Brankas man) som är en rolig, lättsam och mycket hjälpsam människa (som hjälper okunniga mig med bilen).

För att visa hur glad jag är så ska jag lägga upp några bilder här som kommer göra Brankas dag roligare. Detta är inte kul för mig att visa upp men va´ fan gör mann inte för sina vänner.




Varsågod Branka, skratta på! (Det är mer oranget i dagsljus) hiihihi

Bye!

I´m in love...

Publicerad 2011-11-15 00:52:15 i Filmtips,

Jag är stört förälskad i Chuck Bass i Gossip Girl! Ååååå, jag tycker så synd om den stackars saten. Jag vill ge honom en kram! Han är såå kär i hon dum bruden och han lider, men neeeej hon vill inte vara ihop med honom så hon lider också, så där lite instängt. VARFÖR?! Dom kan väl bli ihop igen... Skit i prinsen, typ, fuck the prince no one likes him anyway! Eller ja, jag gillar honom inte. För stel och för tråkig.

Tänkte bara dela med mig av mina tankar om denna serie, eller kärleksutvecklingen mellan dessa två karaktärer.


I´m in love.....


Jag vill att dom ska vara ihop...

Som skrivet, tänkte bara säga vad jag vill ska hända i serien.
Älskar serien och älskar karaktärerna.

Natti, natti.

Morot

Publicerad 2011-11-14 23:13:25 i Allmänt,

Nu ser jag snart ut som en morot... tja, i alla fall till hälften. Ja, jag menar självklart ett misslyckat blekande av håret. Men jag hoppas på att det ska bli tillräckligt ljust för att jag ska kunna slänga in hårfärgen, och att det i sin tur blir snarlikt det jag vill ha mig.

Jag funderade lite på det här med hårfärg, jag trivs bäst i mahagony, lite koppar rött också men jag färgar alltid om det till svart igen, oftast för att jag inte orkar bleka och färga håret regelbundet. Varför kunde inte jag varit blond istället? Hade varit så mycket lättare att bara slänga in en färg och låta det vara, men neeej, jag är ju mörkhårig (typ svart) och måste bleka för att ens få mörkbrunt. Jädra skit också!

Min dator

Publicerad 2011-11-14 20:48:15 i Allmänt,

Min son har gjort något med min dator... Vad vet jag inte. Den är inte som den var förut. Bilden är utdragen och bred, helmysko. What me to do then? Hm... Den enda tanken som snurrar runt i mitt huvud just nu är, min bror är skitduktig på datorer, allt från hur man bygger ihop en sådan till hur man programmerar och hittar dom bästa spelen på nätet. Jag där emot är helt okunnig inom detta område.

Jag kan knappt "göra om" saker när jag har gjort fel på datorn. Alltså kan jag bara grunderna. Då undrar jag, varför lärde jag mig inget av min kära broder när han ville visa mig the basics. Helt otroligt! Ja, ja, jag får helt enkelt göra det jag alltid gör, starta om datorn och hoppas på att allt rättar till sig av sig själv.

Och jag tillhör den "moderna, tekniska" generationen... Ironi på hög nivå.


Tur att jag har en bärbar dator, så detta kan inte hända... Men jag är jävligt nära...

Bröllop

Publicerad 2011-11-14 12:40:41 i Familj,

Jag kollade på 7th heaven och där pratades det om bröllop mellan två unga vuxna. Tydligen är det en viktig del att vara tillsammans en längre tid, att ha samma religion och vara i samma ålder för att ett äktenskap ska hålla. Jag kan hålla med om att tid krävs för att lära känna varandra men det tycker jag inte är det viktigaste. Jag tror helhjärtat på att barndomen och familjen man kommer ifrån är mycket viktig för ett äktenskap att fungera.

Jag och mitt ex hade inte ett lååångt förhållande, vi "var ihop" i lite mer än ett halv år innan vi förlovade oss, sedan var vi förlovade i lite mer än ett år (under den tiden bodde vi ihop) sedan gifte vi oss. Jag trodde att vi kände varandra... Men självklart blev det problem när viktiga delar, delar som bygger på den uppfostran man har fått hemma, kolliderade med varandra. Jag är van vid att ha föräldrar som alltid stöttar mig, som alltid finns där för mig och är inte bara mina föräldrar utan mina vänner också. Mitt ex hade en rätt så labil barndom och detta var inget problem innan vår son föddes. Men detta förändrades, när ett barn kommer med i bilden så tycker jag det är mycket viktigt att båda föräldrarna är överens om att dom båda ska vara där för sitt barn och att familjen alltid kommer först. Den biten är något som man får med sig från sin egna barndom. Äktenskap innebär jobb, lite jobb eller ptroligt mycket jobb. Jag anser det vara värt att arbeta på ett äktenskap, men då måste båda sidorna försöka lika hårt. Vid sådana tillfällen är barndommen och värderingar man har fått med sig av sina nära och kära viktig.

Jag önskar att jag hade ett bra och stabilt förhållande, just nu, med någon som har växt upp med liknande värderingar och tankar kring livet och speciellt familjelivet. Jag är helt medveten om hur mycket man måste ge för att "allt" ska fungera men då vill jag även att "min partner" ska vara medveten om samma sak. Jag vill ge, jag är bra på att ge, men då vill jag även ta. För det gäller ju om att ge och ta. Det är inte dom stora sakerna som är viktiga, bröllopet eller frieriet, det är dom små sakerna som utgör livet. Vardagen, hur fungerar den, är det en crapie-vardag, varje dag då är det det man måste arbeta på. Jag vill inte ha en jätteromantisk helg en gång per år. Jag vill ha förståelse, respekt och omtanke varje dag!

Det kommer vara upp och ner, i varje föörhållande men det är hur man reder upp dessa nergångar som är av betydelse, för mig.

Jag ser inte mitt äktenskap som ett misstag, det kommer jag aldrig att göra heller. Det var bra händelse, men det fungerade inte som jag hade hoppats på. Jag är övertygad om att mitt krashade äktenskap inte har något att göra med vår unga ålder (mitt ex är ett par år äldre). Det kunde ha blivit samma "soppa" utav samma äktenskap även om vi hade varit i 30års åldern. Men denna resa har varit en stor erfarenhet för mig, för nu har jag helt rätta prioriteringar och jag kommer inte nöjja mig med någon som kanske passar in i mina kriterier för partner. Finns ingen anledning för mig att hamna på samma ställe igen med någon annan. Jag vet vad jag vill ha och det kommer jag leta efter, tills jag hittar det kommer jag drömma om denna trygghet som ett äktenskap vanligtvis innebär.

Jag vill ha någon som väntar på mig när jag kommer hem, jag vill ha någon att dela mina sorger och min glädje med. Jag vill ha någon i mitt liv, någon som vill detsamma. Jag saknar inte den där förälskelsetiden, den har jag kommit över, jag vill ha något mer. Något som kommer hålla när förälskelsen har lagt sig, det önskar jag mig. Jag vill ha någon som kommer respektera mig, som vill diskutera och debattera med mig om olika saker, någon jag kan lära mig av (någon som vill lära sig av mig).

Detta låter kanske som en kontaktannons nu men det är inte meningen att det ska vara det. Jag vet faktiskt inte vad jag ville säga med detta inlägg. Kanske ville jag bara skriva ner hur jag ser på mitt (kärleks) liv och vad jag vill ha i framtiden. Men jag tror att för en gångs skull så håller jag med ungarna i 7th heaven (till viss del); är man kär och har snarlika planer inför framtiden och har snarlik bakgrund så finns det ingen anledning till att vänta med äktenskap, man behöver inte ha varit ihop i 10,15 år för att det ska fungera. Som sagt (skrivet) det kan bli samma soppa av "skiten" även när man är 30 eller 40. Så enkelt är det för mig.



                                 VS



Jag kanske slänger in en bild från mitt bröllop senare idag...

Bye!

Jag vill ha min bulle på huvudet

Publicerad 2011-11-13 00:03:33 i Allmänt,

Jag saknar mitt långa hår!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag fick nån sorts blackout förra sommaren och klippte av mitt midjelånga hår jättekort. En pottfrilla skulle varit längre än det jag klippte. Och håret har inte växt ut än, inte ens till axlarna och paniken smyger sig sakta på. Jag vill kunna bara rulla ihop håret och sätta upp det som en "bulle" högst upp på huvudet och sedan när jag väl känner för det bara släppa ner det och "slänga" runt med det.

Ironin i allt detta är att när jag väl hade mitt långa (och om jag nu får säga det, väldigt vackra) hår så hade jag det alltid i hästsvans, eller sjabbigt uppsatt knut. Nu när jag klippt av det så vill jag ha tillbaka mitt långa hår och ha det ner släppt och bara låta det hänga ner. Vaaaarfööör? O, vaaaarfööör är jag aldrig nöjd?

Vill ni höra en till ironisk berättelse? Jo, så här ligger det till. Jag älskar långt, svart hår. Finns inget jag tycker mer om än när man ser en tjej (eller kille) med långt, välvårdat svart hår. Detta har jag haft och under tiden då jag hade mitt långa hår så färgade jag det så mycket att jag nästan kan säga att jag misshandlade mitt hår, rejält. Jag har haft alla möjliga röda toner, allt från jordgubbsblont till mörk mahagony till det jag har nu, mörkt mörkt brunt med nyanser av vinrött i. Jag vill ha rött hår men jag är en riktig latmask när det gäller att trixa med håret, vem ska orka bleka och färga, en längre period? Inte jag iaf. Jag vill ha mitt korta hår rött och sedan när (det nu blir) håret växer ut igen så vill jag ha tillbaka min riktiga hårfärg... men jag antar att det kommer dröja ett bra tag tills dess.

Varför gör jag så här mot mig själv? Jag kan väl bara låta mitt hår vara och bestämma mig om jag gillar rött mer eller svart och köra på mitt beslut.


Så här långt var mitt hår året innan jag klippte det...


Här hade det redan växt ut lite (uppklippt bakom) och jag hade hunnit färga om håret...

Skillnad? O, ja... Visst ser jag glad ut på bilden... Mhm!

Jag tar inte hand om mitt barn

Publicerad 2011-11-12 14:23:32 i Barn,

Jag råkade komma in på Anna Wahlgrens sida och då insåg jag att jag har misskött mitt barn från start. Jag har nästan genom hela Gullepluttens liv gjort helt fel om man jämför med Annas sätt, vilket då alltså ska vara det rätta sättet.

Detta är det RÄTTA sättet att natta en bebis:


Metoderna: Fasta - och tillräckliga - sovtider, likaväl som fasta och tillräckliga måltider. En attityd av självklarhet hos de vuxna ("Ingen rädder för vargen här!"). Egen säng efter "smekmånaden"; eget rum efter senast fem månader. Nu knyts den trygga sömnen till barnet självt, inte till de vuxnas fysiska närvaro som en "räddning" undan vargen. Mycket skratt och glädje inför en kort och saklig läggning på mage (med larm för de minsta). Mörkt, så att inga synintryck stör (hörseln däremot kan små barn "stänga av",). Tyst, övertygande, rogivande "vagning", vaggning eller "buffning" av lämpligt slag – barnet ska tystna och slappna av i hela lilla kroppen inom två minuter. Först därefter kan den lilla våga somna och sova lugnt.

Tar man upp barnet och tröstar i stället för att envisas med finna ut den rätta, fungerande (betryggande) tekniken, räddar man barnet. Man bekräftar i handling dess värsta farhågor: "Vargen står precis här utanför, du svävar i livsfara, jag måste genast sätta dig i säkerhet!" Ett icke betryggande "svar", som barnet inte heller accepterar. Barnet vill befrias från sin överlevnadsångest, inte fjättras vid den . Natten bryts sedan av de vuxna, på fast (för barnet snart förutsägbar) tid, med klang och jubel - inte av obesvarade frågor (skrik) från barnet. Ty det ska vara lika roligt att vakna som det snart blir att lägga sig, somna, sova, somna om (själv) och sova gott, för livet. // AW
 

Mitt sätt att natta min son har från första sett ut så här:

Jag ligger bredvid honom och pratar/sjunger, försöker få en lugn och trygg stämning så att han känner sig helt säker så att han kan slappna av och kan somna gott. Jag tar tillfället och berättar för honom om hur mycket han betyder för mig, att jag älskar honom och att mamma alltid kommer finnas nära honom. När han somnar så kanske jag går upp och försöker få lite saker gjorda som inte hunnit göras under dagen. Börjar han gråta så rusar jag självklart in med det samma och tar upp honom (eller lägger mig bredvid) och tröstar honom. Kramar, klappar, pussar, allt som behövs för att han ska bli lugn igen och kunna somna om.

Detta är tydligen helt fel för då blir barnet "räddat" enligt Anna. Men jag förstår inte vad som är fel när man "räddar" sitt barn. Det är en självklarhet för mig att jag kommer "rädda" Lillen oavsett vad det gäller. Han måste vara säker på att mamma finns här för honom. Att mamma alltid kommer göra allt i hennes makt för att han ska vara trygg. Inte bara tills han är en specifik ålder, jag är säker på att det är något som varar resten av lvet, en mamma är alltid nära sitt barn, hon är alltid där för att hjälpa och om så behövs "rädda" sitt barn. Formen förändras ju äldre barnet blir men jag är helt övertygad om att det ALDRIG försvinner. Jag kommer vara en mamma resten av mitt liv. Det innebär också att jag ska trösta, stötta, lära (och läras av mitt barn), lyssna på och älska mitt barn.

Mitt barn har även alltid, sedan tidernas begynnelse (dvs sedan han föddes), sovit tillsammans med mig och mitt ex innan vi separerade, och nu sover Lillen med mig i samma säng. Det är inget fel, det är inte orätt mot barnet. Jag finns där (nästan) hela dagen, det vet min son om. Jag är säker på att vi knyter band mellan varandra mycket bättre och starkare än om han hade fått sova i sin egna säng. Jag är tryggare med att ha honom så pass nära mig, HELA DAGEN och jag är säker på att han känner sig tryggare när han har sin mamma nära sig HELA DAGEN. Oavsett om "stygga vargen" kanske finns i hallen eller under sängen.

Anna säger:
När jag blev mamma förstod jag att det inte var så mycket egentligen, som barn behövde. De behövde ett hem, att jag fanns där när de behövde mig, mat och kläder förstås, men sedan klarade de sig. Om basen fanns där skötte de resten själva. Jag stod ofta och såg på dem och tänkte ”det enda jag behöver göra är att hålla dem hela, rena och mätta, och se till att de kommer ut varje dag – sedan klarar de resten själva”.

De behöver förstås ett vänligt bemötande också. Man ska signalera till dem att de klarar saker och ting, och ge dem förutsättningarna för det. Jag har inte lekt med mina barn, det gjorde de med varandra. Jag satt i parken och betraktade dem. Varsågod, här är en park, en strand, en äng. Gör vad ni vill! Det här är väldigt mycket Montessori, hon gjorde så. Hela hennes pedagogik byggde på observation. Barnets utveckling går inte att hindra, och den ska heller inte styras. Det är precis som när de börjar gå, vi säger inte ”nu ska du gå”. Utan vi sätter oss ner på huk, beredda att ta emot dem ifall de skulle ramla, och vi klappar uppmuntrande. Det kan vara en symbolisk ledstjärna för resten också. Finns där för barnen, och var beredd att ta emot, vad som än händer! Men styr inte, hindra inte. **AW


Till skillnad från Anna så insåg jag en helt annan sak när jag blev mamma. Jag insåg hur mycket man måste göra som en mor, inte bara hålla ungen ren, mätt och bara finnas där. Det är så mycket mer jag måste göra för mitt barn. Jag är den som får lära den här lilla personen så mycket om livet och världen. Självklart ska jag inte styra in honom på något som jag vill, men inte kan kanske, eller hindra honom från något. Jag ska vägleda honom inom moralens och etikens värld. Det är mitt ansvar som en förälder att forma mitt barn till att vara en bra människa, en god människa, resten får han fixa själv, musik smak, favorit färger och annat är något som varje barn tar efter sina föräldrar tills dom sedan hittar något som dom själva tycker om och sedan börjar forma sin personlighet själv. För där kan jag som förälder inte göra så mycket. Dessutom är jag övertygad om att barn lär sig mer när dom leker med sina föräldrar och får ha bra och rolig kvalitets tid. Barnen känner sig tryggare också när dom vet att mammor och pappor är där för både lek och vägledning. Det är otroligt mycket jag måste göra för mitt barn, det är min skyldighet som förälder.


Anna säger:

Ett schemaförslag kan då se ut så här:

Första målet: kl 7- (högst) 8, ca 200 g, trugas!
Sova 1,5 tim: kl 8.30-10
Andra målet: kl 10-11
Sova 1,5 tim: 11.30-13
Tredje målet: kl 13-högst 14
Sova 45 min (håll tiden!) t ex 15-15.45
Fjärde målet: kl 16-högst 17
Sova 45 min, t ex 18-18.45
Femte målet: kl 19-högst 20 - sova natt  //AW


Jag har aldrig använt mig av något schema för mig son. Det tycker jag är rätt så lätt att förstå. När man är tillsammans med sitt barn så lär man sig se olika signaler som när barnet är trött, när barnet är hungrit, törstigt, uttråkat. Man märker av sådant och följer barnets schema. Jag följer det än idag, är mitt barn hungrigt så får han mat, är han törstig så får han något att dricka, svårare än så tycker jag inte att det är. Självklart är rutiner viktiga hos barn (även vuxna) så det är klart att man ska ha solklara rutiner om när middagen är, när barnet ska sova men att ha en specifik tid för hur länge barnet får sova eller att ha mellanmål vid specifika tider är i min mening överdrivet. Barnet har instinkter precis som vi vuxna, dom vet när dom är hungriga, dom säger till, svårare är det inte.

Jag förstår inte hur någon som påstår sig själv vara barnkunnig bara kan skriva ut någon text och sedan vara helt säker (och försöka övertyga andra om) att denna text och detta sätt ska fungera för alla barn. Barn är precis som vi vuxna, individer, ingen är likadan. Vi är olika och det är bra, vi reagerar olika på olika saker, så har det varit i alla tider och så kommer det vara i all tid framöver. Tyvärr, för alla föräldrar som vill ha det enkelt och ha ett schema för deras föräldraskap, så måste jag säga och detta är jag 100% säker på; Alla föräldrar måste lära sig hantera sitt barn, på barnets vilkor och på barnets sätt. Det är tufft, det är svårt, men är ett måste. Det finns ingen manual för barn, det hade underlättat för alla föräldrar men tyvärr så finns inget sådant fast många har skrivits.






Min son är alltid delaktig i ungefär allt som görs hemma, från lek till mat lagning. Här då, studier.



Och han är en mycket glad liten filur, fast jag har misskött honom från dag ett, enligt Anna.


Bye

Brist

Publicerad 2011-11-12 00:01:46 i Allmänt,

I brist på teman att skriva om så blir det en bild på mig och Branka. Bilden är från en toppen rolig fest! Jag hade riktigt roligt. Bara jag och Branka kan skratta och ha oss så mycket utan alkohol.





Two hotties!


Bye

Äntligen

Publicerad 2011-11-10 00:57:34 i Allmänt,

Har äntligen fått till det med headern, så nu får den sitta där. Vågar inte röra nåt.

Tuff dag idag, väldigt otroligt konstig och ironisk dag, idag.

Utav alla 1000 saker jag skulle ha gjort idag, har jag bara gjort tre... Antar att det blir att göra mycket imorgon också.

Nu ska jag sova. Halvsover redan och kan knappt se tangenterna så jag stavar rätt. Då tycker jag att det är dags att dra sig till sovrummet innan jag blir för trött och sedan inte kan somna.

Natti natti

1000

Publicerad 2011-11-09 01:19:48 i Familj,

Tusen saker att göra imorgon. Många samtal att ringa, några möten att gå på, några böcker att läsa i, ett barn att underhålla och allt detta skall göras med ett leende på läpparna. Men en fråga finns kvar, när börjar det roliga?

Ja, exakt. När för guds skull börjar det roliga? Det ska väl vara roligt att vara ensamstående morsa, eller har jag missuppfattat det? Alla serier och filmer visar ju hur alla småbarns mammor bara har kul, festar, ser fantastiska ut på morgonen, är fräscha som få, har inga problem med att uppfostra sina ungar, kan leka i sandlådan med högklackade skor och kort kort.

Så min fråga är hur lång tid efter en seperation börjar det livet? Jag ser ut som fan själv när jag vaknar på morgonen, orkar inte tänka på hur jag sitter eller rör mig för att ha kort kort, kan inte springa efter mitt barn i högklackat, jag festar som högst en gång i månaden, har problem med att bedömma vart gränser går för vad ungen "får och inte får" göra, så när börjar det här roliga livet som visas i media. Den där bilden av den moderna mamman som alltid är glad, har otroligt mycket energi som hinner med allt och hjälper även andra att utföra sina uppgifter. Vart är alla dessa mammor? Har jag missat dom eller existerar dom inte? För jag har bara sett dom genom dumburken.

Jag är då absolut inte en av dom. Jag är för trött för att somna och jag är fullt medveten om att jag har tusen saker att göra och att min dag egentligen bör börja väldigt tidigt i morgon, men ändå sitter jag här i soffan, äter mycket onyttig mat och tittar på alla älskar Raymond.

Är det någon som vet när det glamurösa livet som småbarnsmorsa börjar?







Verklighets bilden är från LadyDahmer. Den här bilden tycker jag är genial, helt fatastisk. Sanningen in the face, liksom.



Bye

Verklighet

Publicerad 2011-11-07 15:05:22 i Allmänt,

Japp verkligheten har smugit sig på super duper dagdrömmaren, mig. Jag ska diska, städa, stryka kläder, leka med min pöjk och sedan kanske flyta iväg till min dagdrömmande värld, dvs låtsas shoppa saker på nätet. Du frågar dig vad låtsas shoppa betyder, läs inlägget innan detta... Japp alltså slänga lite av min dyrbara tid.
Som ni förstår så är jag jätteglad över detta.... Ja ni ser.

Änd öff aj gåw!

Bye

Money, money, money must be funny....

Publicerad 2011-11-07 13:20:34 i Allmänt,

Japp precis så är det. Jag har dom senaste dagarna varit inne på alla möjliga sidor, jag har lagt in flera varor i varukorgen och sedan bara klickat ner sidan helt. Jag vill ha så mycket just nu, jag har hittat det mesta av allt jag vill ha men en sak fattas, pengar. Jupps, the big "green".

Det ska ju julpyntas och jag, som kanske få vet, äger inget julpynt. Precis, du läste rätt, INGET julpynt kan finnas hemma hos mig. Förutom en julstake, som är till för att lura grannarna om att det faktiskt är pyntat inne i lägenheten. Jag har inget emot julen, absolut inte, men julpynt... Det är bara för mycket! Det finns en risk att det blir för RÖTT hemma och det vill jag inte. Men nu när Gossedjuret vill pynta och sorgligt nog så tycker han om röd färg, måste jag ta mig själv i kragen och köpa röda kulor att hänga i granen, röda gardiner och sånna där små ljus som man har i julgranen... Fuckelifuckfuck! Finns mycket att tänka på. Julpaniken drar igång i början av november, är jag det första julfreaket detta året?

Men penga problemet visar inte sitt fula tryne pga julpyntet, o nej, det är för att jag vill ha så mycket mer. Jag ska skriva till tomten! "Hej Tomten! Jag önskar mig en stor säck med tusenlappar. Ps. Jag har varit väldigt, jättesnäll detta året. Ds." Tror ni det kommer fungera?
Jag vill ha byxor, NYA BYXOR, tröjor, klänningar, smink, en cykel, nya möbler, inredningsgrejjer, väskor, resväskor (vet inte varför med tanke på hur lite jag reser...), ja allt mellan himmel och jord vill jag ha just nu.

Så jag har hittat det mesta på nätet till relativt bra priser men när allt kommer runt och summan "summeras" så blir det lite för mycket. Betoning på ordet relativt bra priser. Så jag slänger ner allt jag har hittat i varukorgen för att sedan se hur många siffror summan har och sedan bara säga "Crapochino" och stänga ner sidan. Mycket onödigt och tidskrävande. För jag gör det flera gånger per vecka och jag köper inget! Helt otroligt. Jag är lite sugen på att köpa saker, jag vill ändra, jag vill förändra mig, min lägenhet och allt omkring! Min tanke är ju då alltså att shoppa onödigt skräp som jag senare i detta året kommer slänga, eller skänka bort. Good thinking!

Näpp, nu off till förskolan för att plocka upp min lilla julpyntande pepparkakspojke!

Bye!

Önskelistan till tomten...

Publicerad 2011-11-05 16:16:28 i Barn,

För en liten stund sen så sa Gulleplutten till mig att han vill att vi ska skriva brev till tomten om vad han vill ha i julklapp, sure tänkte jag, varför inte?

Så här såg samtalet ut:

Gulleplutten: Jag vet vad jag önskar mig i jul!
Mammsen (jag): Jaha, vadå för något? För jag vet också vad jag önskar mig till jul.
Gulleplutten: Jag vill ha en stor, STOOR orm! En som jag kan ha här hemma. (Ser otroligt överlycklig ut)
Mammsen: Jasså du, en orm? Men det låter farligt. Tänk om tomten är rädd för ormar?
Gulleplutten: NÄÄÄJ, tomten är ingen fegis! Mamma kom nu så får du hjälpa mig skriva min önskelista. När kommer min orm tror du?

Öhm.. ja en orm, vi vet iaf ett litet barn som kommer bli jätte, super duper besviken på juldagen när han öppnar sina julklappar! Inte för att förstöra för alla som tror på tomten, men den här "Tomtemor" kommer inte inhandla en frickin´ orm. Och om det visar sig att det faktiskt finns en tomte, så gud nåde honom om han kom med en orm!





Tänkte bara dela med mig lite...

Lördag- Tråkdag

Publicerad 2011-11-05 14:55:34 i Allmänt,

Japp förutom att jag imorse inte glömde av min tvätt tid och har alltså tvättat allt som behöver tvättas, har jag inte gjort något vettigt idag. Jag orkar inte, fortfarande sjuk.

Lilleplutten är också lite hängig, så vi två hängiga tillsammans betyder bara att man ska hålla sig borta från familjen Sjukling. Vi fungerar på samma sätt, jag och min son, vi blir båda lätt irriterade när vi är sjuka och vill bara ligga i soffan och ta det lugnt. Fast vi ska göra ett avbrott i "ta det lugnt". Vi ska till en granne på fika, bara för att checka av så vi inte är för sjuka för att umgås med folk. Och det är vi ju inte, hoppas jag, annars så kommer det bli en tråkig fika...

Nä har egentligen inget att skriva om just nu... Det kanske händer något intressant på väg till grannen... Tja, man kan alltid hoppas. 


Bye

Criminal minds

Publicerad 2011-11-04 21:57:28 i Filmtips,

Crimnal minds är nog min favorit serie! Jag sitter som fastklistrad när den är på. Helt otroligt, jag älskar den serien.

Det är tur att det finns reklam avbrott annars vet jag inte hur jag hade fixat detta med att kissa... hmm... Hejja reklam!

Jag blir ju så hemskt berörd varje gång det handlar om ett barn som kan råka illa ut, eller har råkat illa ut. Då kommer tårarna på två sekunder
Jag är en sån där människa som alltid sätter sig in i situationer, oavsett om det är nåt litet som om jag har tagit någons sittplats till något så stort som, ja, en mordscen i Criminal minds. Då smyger sig hemska tankar in i mitt huvud "tänk om jag och min guldpojke skulle råka hamna i en sådan situation" eller "tänk om jag råkar illa ut, hur ska min Lilleplutt då veta allt om sin mamma..." Men jag ska inte tänka så, jag jobbar på att vara mer okänslig för sånt.

Ops nu börjar det igen! Måste dra!


Mina apelsiner!

Publicerad 2011-11-04 16:43:08 i Allmänt,

Jag har köpt mer apelsiner! Wohoo! Nu blir det mer apelsinjuice för sjuklingen! :) Fan vad jag är nöjd. Jag har även köpt rött te för att börja dricka te istället för kaffe.. Måste fungera annars vet jag inte vad jag ska göra... Jag dricker för mycket kaffe så jag måste dra ner på det, och det, mina vänner, är mycket svårt! Here we go, första klunken skall tas.... Stay tuned, för utvärdering av teét. Okej, det är inte kaffe men det var inte så otroligt äckligt som jag trodde att det skulle vara... Alltid något ju! Nä nu måste jag återvända till verkligheten av att rita med min Lilleplutt som rättar mig hela tiden. Tydligen är jag mycket dålig på att rita. What a little girl to do?! Bye

Julie and Julia

Publicerad 2011-11-03 18:52:21 i Filmtips,

Jag kunde inte se på avsnittet från gossip girl, nåt fel på filen, tekniska jag har ingen aning vad det handlar om. Så jag rotade fram Julie and Julia. Oh, den är så fantastisk.

Jag blir riktigt inspirerad av den. Eller vänta ett slag, jag kanske borde berätta vad filmen handlar om först? 




"När Julie Powell (Amy Adams) drabbas av en 30-årskris så bestämmer hon sig för att starta ett gigantiskt matprojekt som innebär att hon ska laga 524 maträtter och alla ska lagas enligt Julia Childs (Meryl Streep) recept i dennas bok "Det goda franska köket". Julie bloggar på Internet om sina missöden och kulinariska höjder och så hamnar Julie i ett matmecka och träffar nya vänner."  -Wikipedia


Som sagt, skrivet, jag blir väldigt inspererad av filmen. Jag vill laga mat, jag vill vara en mästare i köket men icke. Jag älskar att vara i köket men jag har ett "handikapp", inget farligt egentligen men, jag kan inte hålla mig till ett recept! Jag vill exprerimentera i köket, jag vill "lyckas" med en maträtt men jag kan bara inte hjälpa det. Jag måste prova att lägga in nåt mer i hopp om att det kanske blir "bra".

Det blir bra, allt som oftast, men jag vill kunna laga till nåt större nåt där det krävs mer ansträngning och mer kunskap. Jag kanske borde ge mig på nåt litet mat-äventyr och blogga om det, eftersom jag redan har en blogg. Eller så är jag riktigt taggad av filmen och kommer glömma mina storslagna planer i köket så fort jag ser en annan film. Och antagligen så kommer jag bli inspirerad av den filmen och då kommer jag vilja göra något liknande.

Nu ska jag in till köket och med stor ansträngning fixa till lite mackor, till sjuklingen, alltså ett litet mat-äventyr.

Bye

Ingen får röra mina apelsiner...

Publicerad 2011-11-03 18:47:23 i Allmänt,

Just det! I told you! Jag har bara fyra apelsiner kvar och det räcker till ett stort glas juice. Det är gott med nypressad juice men ack så tråkigt att göra det. Kanske ska göra så att jag pressar fler apelsiner på en och samma gång, så att det blir ungefär 1 liter färdig juice. Ska göra det imorgon, jag ska bli nyttigare.




Men nu lämnar jag mina apelsiner ifred.

Dagens planering

Publicerad 2011-11-03 14:01:48 i Allmänt,

Nu när jag lämnat av min lilla surpuppa på förskolan. Det blidde ingen promenad för att Lilleplutten inte kände för det, dessutom började han gråta för att han hade glömt sin favvoreklam, Willys. I know, låter jätteskumt men jag orkade inte bråka så vi satte oss i bilen och körde, går snabbare så.  
Så nu sitter jag här med nypressad apelsinjuice, te, olika vitaminer och mineral och Ipren, jag håller på att dö av en helt vanlig förkylning... nja, kanske inte men jag har laddat upp för fullt!

Jag har självklart Cloetta kex framme också, det tycker jag att jag är värd. Så när jag klämt i mig det mesta av "nyttigheterna" så startar min Hjälp mig jag är förkyld dag, alltså jag kommer kolla på film och serier och antagligen skriva om dom på bloggen. Lite filmtips kan man kanske säga.

Först ut är, trumvirvel, Gossip Girl! Woho!

Tycker ju att han Nate är så otroligt het, love him.

Röven är för tung!

Publicerad 2011-11-03 12:22:54 i Allmänt,

Jag måste dra upp min röv från soffan och gå med Lilleplutten till förskolan, jag orkar inte. Rumpisen känns otroligt tung, kanske har den växt över natten -orkar inte vända mig om och försöka se efter- vem bryr sig, typ.

Lilleplutten till skillnad från sin kära mor, är super energisk och utför just nu något snarlikt yoga i vardagsrummet. Damn, ungen är vig (även det, till skillnad från sin mor).

Nu ska jag PROMENERA till förskolan, jag började ju jogga igår och det kändes toppen! Men idag så orkar jag inte riktigt jogga utan jag får ta det lite lugnt och gå. Som tur är förskolan så pass nära så det inte kommer bli några problem.

Katten också, jag måste fortfarande börja operation lämna Lillen på förskola med att resa mig ur soffan, vill ICKE!

Kommer strax tillbaka och ska berätta vidare vad jag planerar att göra den barnfria dag.

Jag lämnar er med en bild som förklarar mina känslor just nu, det sägs ju att en bild säger mer än tusen ord så... here we go.



Ni ser.... usch...

Bye

Om

Min profilbild

Tingeling-mamman

Tingeling-mamman är alltså jag, Maja, som är en allmänt vilsen person som gillar det mesta från "förr" (från 20-talet till 70-talet), pluggar på Komvux och försöker komma överfund med vad jag vill göra när jag växer upp. Jag är även mamma till Tingelingkiddo Micke, som är ett litet busfrö som hittar på massor med hyss. Men är en underbar liten gosse ändå. Här kan DU läsa om vårt liv och annat tråkigt, öhm roligt, som händer i vår vardag.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela