tingelingmamman

Rött, rött, rött...

Publicerad 2012-05-11 21:58:00 i Folk kallar det mode,

...och åter rött. Så himla snygg färg, om man kan bära upp den det vill säga. Jag har varit inne i stan och letat efter ett rött läppstift. Det gick inte så bra. Jag var helt övertygad om att jag kunde ha RÖDA läppar, men nope, inte det. Jag som är helt ovan vid att ha läppstift är ännu mer ovan vid att ha rött läppstift. Så det blidde inga röda läppar för mig. Kanske ska jag pova att ha rosa läppar och succesivt öka färgstyrkan och sedan kanske nå upp till röda läppar. Där har jag en karamell att suga på under natten.

Här kan ni se varför jag tycker det är såååå himla snyggt med rött.




Här har vi då den otroligt vackra Ava Gardner. (bilderna lånade från google.se)

Sant....

Publicerad 2012-05-11 19:15:59 i Åsikter,

If you love two people at the same time, choose the second one,
because if you really loved the first one you wouldn’t have fallen for the second.”

- Johnny Depp

LÖÖÖÖÖÖVVVV

Publicerad 2012-05-08 22:30:00 i Min stjärna,

Detta är äkta kärlek mina vänner!



Grekland ´11

Ps. Insåg mitt fel (tack för att du nämnde det, Branka). Nu är året ändrat och nu passar det bättre. ds.

Jaha du....

Publicerad 2012-05-08 20:38:18 i No Poo,

Idag var jag tvungen att köpa ricinolja för den har tagit slut hemma. Jag är en flitig användare av denna olja. Minen som tanten på apoteket gav mig när jag bad om ricinolja var helt underbar, den gick lätt att läsa "jaha, här vankas det rännskita"-minen var det.

Det är sällan man ser den minen men visst finns den. Helt underbart roligt, så blir man så där obehagligt obekväm och känner att man måste förklara vad man ska ha denna laxerande olja till. "Nä, men jag använder den till håret och huden." Och apotekstanten ger en det där underbara leendet av "ja, men visst. Jag trodde inget annat heller. Stackare." Ja, ni vet DET leendet.

Nu ska jag dra vidare till badrummet och gnugga in oljan i hårbotten. Underbara kväll.


Bye!

Småbarns morsa!

Publicerad 2012-05-08 09:12:00 i Barn,

Jag stjäl den här listan, helt skamlöst (av den här tjejen)och lägger ut den på min egna blogg. Jag gör detta med en enda anledning, den är helt sann! Ni vet då ni läser något och kommer på er själva nicka instämmande med texten ni läser? Ja, exakt så var det när jag läste dessa tio tecken. Så sant.

Tio tecken på att du är småbarnsförälder:

1) Det händer att du delar säng med en björnfamilj, en ambulans, en husbil och en stum plastbebis.

2) Du kan samtliga omvägar förbi leksaksavdelningen i mataffären.

3) Du är ocertifierad expert på avledningsmanövers.

4) Du tycker att diskussionerna i debattprogrammen på tv ser så himla enkla ut. Det är ju ingen som skriker eller slänger sig på golvet??

5) "Listig och slug som en räv" lyder tydligen ordspråket. "Listig och slug som en tvååring" skulle du snarare säga.

6) Du arbetar ideellt som buktalare och ger röst åt så väl mjukdjur och plastkrokodiler.

7) Du tycker inte att det är speciellt konstigt alls att hänga på en lekplats. En lördagsmorgon. Klockan halv nio.

8) Du har inte överdrivet stor koll på vilken musik som är hetast på MTV just nu. Där emot kan du sjunga signaturmelodin till både Dinousarietåget och Fåret Shaun. I sömnen.

9) Du vet 147 olika sätt att få någon att borsta tänderna.

10) Allt det där som var viktigt för några år sedan spelar inte så stor roll längre. Det bästa som finns är att få ett par kladdiga nävar runt halsen, en slirvig puss på munnen och höra någon som säger "älkar dej" ♥



Och här kommer min favvolåt, för tillfället!

Lätt som en fjäder

Publicerad 2012-05-07 23:33:14 i Allmänt,

Det känns helt fantastiskt att vara både rök- och snusfri! Efter så många år som snusare är jag nu helt "ren". Jag vill inte ens ha snus, skulle inte ens vilja fingra på en just nu. Jag skulle heller inte vilja ha en cigg, men till skillnad från snuset så bör jag nog hålla mig borta från cigg ett tag tills jag är tillräckligt STARK att stå emot. Bara känslan av att ha en cigg mellan fingrarna skulle göra mig glad just nu men NEJ, jag skall icke förgifta min kropp med denna hemska, hemska vana.

Det har varit några tuffa dagar utan både snuset och ciggen men det är det värt, helt klart. Nu behöver jag inte oroa mig för att ha glömt något "så pass" viktigt hemma när jag är ute. Eller att gå ut och fika på stan utan cigg? Det kan man ju bara inte göra! Men nu är det över och nu kan jag äntligen slappna av, på riktigt. Jag behöver inte nikotin för att slappna av, bara en mugg varm mjölk.


                           

Sockersöt

Publicerad 2012-05-07 22:54:11 i Folk kallar det mode,

Idag var det första dagen jag både vad sminkad och stylad i 50-tals anda. Å, vad jag kände mig både bekväm och säker i mig själv. Detta skall göras om flera gånger.

Här har vi två kvällsbilder (kläderna är utbytta till mjukisar i äkta hemmamys-anda) men sminket och håret var kvar:
 

Nu ska jag kolla färdigt på Betnér direkt och sen hoppa i säng och SOVAAAA!
Trött som få är jag.

natti, natti

Garderob

Publicerad 2012-05-06 15:50:22 i Åsikter,

Jag bara måste komma ut ur den lilla hemliga garderob som finns hos mig. Jag, mina vänner, är stormförtjust i 50- och 60- tal. Så nu är det ute. Det känns skönt att äntligen ha sagt det. Jag älskar allt som har med "den" tiden att göra, musik, kläder, hår, smink, inredning... Allt.

Jag är lite av en rockabella och det känns underbart att inte behöva hålla det under mattan. Då man anses som allmänt konstig om man inte "faller" in inom ramarna av våra tid. Vilket jag aldrig gjort. Allt från 1700-talet och framåt tycker jag är intressant och ja, jag skulle kunna klä mig så. Bara jag bodde i en lite större stad, för här vart jag bor så är allt som inte faller inom de tre klädgenrer som finns, är "hemskt" och otroligt "konstigt". Så jag tror att jag kommer börja med små, små förändringar, kanske sminket först.

Älskar denna musikvideo, musiken är toppen, och temat är helt underbart!


Men här är en sång som jag lyssnar på minst 10 gånger per dag! Har älskat den sen jag hörde den för första gången!


Denna rockar jag loss till under tiden jag lagar middag!

Nu har jag lättat på mitt hjärta!

Ricinolja

Publicerad 2012-05-05 23:34:12 i No Poo,

Okej, jag har hört talas om den här ricinoljekuren och jag måste bara testa. Jag testar och hoppas, ikväll är det första gången jag har kletat i ricinolja i håret. Jag har läst att man kan ha det i 30 minuter eller låta det ligga i hela natten, jag är en väldigt lat människa (Guds gåva till mig) så jag kommer låta det ligga i under natten. Håret skall alltså växa upp till 6 cm per månad. Jag testar och försöker att inte hoppas på för mycket, för det fungerar ju inte på alla. Jag hoppas att jag är en mycket unik person i denna värld. Har jag för höga förväntningar? Näj, inte alls. Okej, kanske lite.

Nu vet jag inte om jag har kletat in oljan på ett "bra" sätt eller inte men denna kuren bör göras minst en gång i veckan, kan göras oftare och jag hade tänkt mig göra detta 2-3 gånger per vecka.

Experimentet påbörjas den 5/5-12, stay tuned för att höra om några positiva resultat märks av.

Nu ska jag gå till säng, imorgon väntar en stor dag med städning, matlagning, bakning och annat så där hushållsaktigt-trevligt.

Natti natti

Avundsjuk

Publicerad 2012-05-05 13:30:42 i Folk kallar det mode,

Ibland så blir jag så avundsjuk att jag blir helt grön. Jag tycker om högklackat och jag tycker om klänningar och jag tycker om vackra blusar, men jag går dagligen klädd i jeans, låga skor, nåt linne och en cardigan över. Sminkar mig, gör jag sällan, just för att jag inte orkar, inte hinner eller så blir jag petad i ögat av en liten människa som bor med mig, och det hela slutar med att jag tar bort allt och går ut naturlig.

Jag är nöjd med mitt utseende utan smink eller avancerad förberedelse innan jag går ut. Jag är nöjd, absolut, ibland så tycker jag att jag ser mycket bättre ut utan smink än med smink. Saken är den att jag vill se så där extra cool och fräsch ut, som man ser i tidningar och i filmer. Jag är medveten om att jag aldrig kommer lyckas med det, jag orkar inte helt enkelt. Det tar sin tid och jag har inte överflödig tid att lägga på sådana onödiga saker.

Men jag vill ändå se ut så där, kanske direkt när jag vaknar... (jag menar inte hennes vikt, utan jag pratar om smink och kläder.)

 



Jag är en lat avundsjuk bekväm-mamma.Äsch jag lägger "snyggo-mamma" tankarna på is för idag, jag orkar inte hoppa runt i 15cm klackar.

And off I go.

då sitter man alltså här

Publicerad 2012-05-04 15:07:38 i Allmänt,

Japp, precis så. Nu sitter jag här i min tråkiga vardag och det pirrar i mina fingrar, det pirrar för att mina fingrar saknar en mobiltelefon som man kan göra annat med än bara sms:a och ringa. Jag kan inte gå in på Facebook eller Twitter, eller läsa någon blogg för att nu har jag en gammal mobil medan min nya är på lagning (jag vet, just my luck med ny teknik jag köper) och enligt herren på mobilbutiken ska jag vara glad att jag ens har en kamera på min nödmobil. Det är en toppen mobil om man jämför med mobilerna som man kan låna från oss. Känns ju bra, tack för den du. 

 Så nu är jag helt hyper. Varför, o, varför måste min helt nya mobil krångla?! Varför krånglar en helt ny mobil överhuvudtaget? What´s up with that?

Jag är väldigt nära på att kicka igång brevskrivning! Jag är otroligt besviken på tekniken som vi har idag, har du inte internet i mobilen så kan du inte göra så mycket med s*iten. Har du inte nät så är du helt off på social-radar. Tråkigt är det, men jag har tyvärr vant mig vid att ha allt i ETT! En kamera, en telefon, en liten pyttedator, en spelkonsol, en tv... Ja, allt sånt som man absolut måste ha. Min mobil är min "bästa vän" och just nu ligger min bästa vän på operationsbordet och läget är osäkert, kommer min bästis klara sig eller ej. Jag är orolig, jag måste vänta 10 dagar innan jag ens kommer få veta hur det har gått för min bästis.

vs


Nä nu ska jag stressa vidare i min mindre sociala vardag.

Om

Min profilbild

Tingeling-mamman

Tingeling-mamman är alltså jag, Maja, som är en allmänt vilsen person som gillar det mesta från "förr" (från 20-talet till 70-talet), pluggar på Komvux och försöker komma överfund med vad jag vill göra när jag växer upp. Jag är även mamma till Tingelingkiddo Micke, som är ett litet busfrö som hittar på massor med hyss. Men är en underbar liten gosse ändå. Här kan DU läsa om vårt liv och annat tråkigt, öhm roligt, som händer i vår vardag.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela